Yumurta Büyütme
Yumurta geliştirici ilaçlar kullanılarak her hanımdan 5-10 civarında yumurta alınmaya çalışılır. Yumurta sayısı, gebelik şansını belirlemede en az kadın yaşı kadar önemlidir. Bu amaçla kullanılan ilaçlar iğne formundadır ve genellikle cilt altından kullanılır.
Kabaca her gün aynı saatlerde doktorunuzun belirlediği ileç ile iğne yapılması istenir. Değişik ilaç şemaları olmasına rağmen genellikle adetin 2. Veya 3. Gününde başlanır. 5-6 gün sonra 2. Kontrol yapılır. Bu kontrolde yumurta büyüklükleri ölçülür. Duruma göre ilaç doz ayarlaması yapılır. Daha sonraki kontroller 2-3 günde birdir.
Yumurtalar orta büyüklüğe gelince, bu kez erken çatlamayı önleyici başka bir iğne günlük olarak kullanılmaya başlanır. Zira tam olgunlaşmadan çatlayan bir yumurta işe yaramayacaktır.
Birkaç gün de bu şekilde büyütülen yumurtalar 17-20 mm. Civarına gelince ‘Çatlatma İğnesi’ verilir. Burada amaç yumurtaların çatlatılması değildir. Zira çatlayıp karın içine dağılan yumurtaları toplamak mümkün olmayacaktır. Asıl amaç yumurtaların olgunlaşması için son aşamayı sağlamaktır. Fakat bu iğnenin adı geçmişten gelen bir alışkanlıkla hala çatlatma iğnesi olarak geçer